Hund-sau

Ta "saue-testen" hos oss

Saueaversjon, hund-sau, sauedressur - kjært barn har mange navn. Fredrikstad Hundepensjonat tilbyr dressering av hunder fra å jage sau. Tilbudet er åpent for alle hundeeiere, og mange raser har vært innom.

Flertallet er helt klart jakthunder, som ferdes i skog og fjell med sau på beite, men også mange andre har hunden med seg ut i skog og mark. Ikke minst på fjellet er det mange som ønsker at hunden ikke behøver å gå i bånd hele tiden, og da er det en selvfølge å ha gjennomført "sauetesten".

Følgende andre raser har vært innom for test : puddel, labrador, cocker, rottweiler, schâfer og blandingshunder.

Vi har sauene på et 11 mål stort område.

Gjennomføringen

Hundene som skal testes bør i uka før testen ha en dummy rundt halsen. Det kan være et vanlig halsbånd som det teipes fast to store batterier på eller et GPS-bånd.  Halsbåndet festes ganske stramt rundt hundens hals, og kan taes av og på frem til testen. På teststedet blir dummyen byttet ut med et strømhalsbånd. Hunden blir så sluppet inn i innhegningen og følges av eier og instruktør. Hvis hunden jager sau, får den støt når instruktøren trykker på utløserknappen. Skulle hunden jage en gang til blir det et nytt støt.

Testen avsluttes når hunden ikke viser noen interesse for sauene. For å sjekke om dressuren har "satt seg", må hunden komme tilbake senere. Gjerne etter 14 dager. I mellomtiden skal den igjen hatt på dummy. Så gjentar man testen, men da husker de fleste hundene hvor farlig sauen var, så det vises ikke interesse denne gangen. Ingen strøm blir gitt og hunden får et sauebevis.

Testen gjøres på eget ansvar og hvis det mot formodning skulle skje skader på hund eller sau er hundeeier ansvarlig for dette og kan bli øknomisk belastet.

Arrangører

I år har vi leid bort området til Østfold Fuglehundklubb som arrangere test hver tirsdag i juni og august.  Ta kontakt direkte med klubben for å bestille time. 

 Testdager

  • Se aktivitetskalenderen
  • Kan du ikke de oppsatte testdagene så send oss en mail/sms så avtaler vi spesielt
  • Testdager etter 18.juni avtales individuelt

Priser (2023)

  • kr 600,- pr. hund for første gang hunden testes, inkl. sjekk etter 14 dager
  • kr 400,- pr. hund for re-test

 

Kommende hund-sau

Ingen hendelser